Ζουμερή από έξω, τραγανή από μέσα: Το μυστικό του σεφ για το τέλειο ψήσιμο της μπριζόλας
Τέλεια μπριζόλα: Πολλοί φανατικοί του κρέατος γνωρίζουν πως οι μεγαλύτερη απόλαυση στο φαγητό βρίσκεται σε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Αυτό δεν είναι άλλο από μία περιποιημένη και καλομαγειρεμένη μπριζόλα. Ακόμη περισσότερο, αν η μπριζόλα είναι τραγανή από την εξωτερική πλευρά και τρυφερή στο εσωτερικό της.
Τότε, μπορεί να κατακτήσει επάξια την κορυφή της λίστας με τα αγαπημένα μας πιάτα. Κι όμως τελικά μπορούμε να απολαύσουμε το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς να πληρώσουμε μια περιουσία σε κάποιο ακριβό κρεατοφαγικό εστιατόριο. Το μυστικό κρύβεται στην τεχνική «reverse sear» ή αλλιώς στο «αντίστροφο τσουρούφλισμα».
Τέλεια μπριζόλα – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της Τέλεια μπριζόλα – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής – Κατάλληλα σκεύη
– Μπριζόλα ή μπριζόλες
– Ταψί
– Τηγάνι
Τέλεια μπριζόλα – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
Τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε για να φτιάξουμε την ιδανική μπριζόλα; Η απάντηση βρίσκεται παρακάτω:
– Ξεκινάμε ψήνοντας την μπριζόλα κανονικά στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία (σ.σ. περίπου 100 με 150 βαθμούς Κελσίου).
– Στη συνέχεια, τη τοποθετούμε σε ένα τηγάνι για να καψαλιστεί η εξωτερική της επιφάνεια και να δημιουργηθεί μια λαχταριστή και τραγανή κρούστα.
– Μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε στο πιάτο μας την πιο απολαυστική μπριζόλα, που λιώνει στο στόμα!
– Αυτό ήταν! Τώρα, μπορείτε να απολαύσετε τη μπριζόλα σας, η οποία είναι τέλεια. Καλή σας όρεξη!
Πηγή: www.enimerotiko.gr
Leave a Comment