Τα 8 μυστικά της Βέφας Αλεξιάδου για τα πιο νόστιμα μελομακάρονα
Βέφα Αλεξιάδου: Η γνωστή σεφ προχώρησε σε ιδιαίτερα σημαντική αποκάλυψη. Αυτή έχει σχέση με τη συνταγή από τα μελομακάρονα. Η Βέφα πραγματοποίησε μία ανάρτηση στο Facebook, η οποία σχετίζεται με συμβουλές για τέλεια μελομακάρονα. Αναλυτικότερα:
Βέφα Αλεξιάδου: Οκτώ συμβουλές για τέλεια μελομακάρονα
«Σήμα κατατεθέν της Χριστουγεννιάτικης κουζίνας τα μελομακάρονα! Κομμένα σε καρδούλες, δηλώνουν την αγάπη με την οποία προσφέρονται! Από την κουζίνα μου στην κουζίνα σας φίλες και φίλοι μου!
Λίγα μυστικά για πλήρη επιτυχία! 1) Καθόλου ζύμωμα! Ανακάτεμα με το κουτάλι ώσπου να ενωθούν τα υγρά με το αλεύρι!
[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Ανατροπή από Κινέζους επιστήμονες: Ο κορωνοϊός δεν προήλθε από την Ουχάν, «γεννήθηκε» το καλοκαίρι του 2019 στην Ινδία ή και στην…Ελλάδα
2) Το άφυλλο ζύμης 1 εκ. Κόβουμε με κουπ-πατ.
3) Ψήσιμο ώσπου να πάρουν βαθύ κάστανο χρώμα.
4) Το σιρόπι, αφού μαζευτεί προς τα άκρα ο αφρός, μόνο 5 λεπτά βράσιμο», έγραψε αρχικά η Βέφα Αλεξιάδου.
Β. Αλεξιάδου: Οι υπόλοιπες συμβουλές για τέλεια μελομακάρονα
«5) Το σιρόπι βραστό το ρίχνουμε μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο.
6) 2 ώρες μετά, όταν σχεδόν έχουν πιει όλο το σιρόπι τα γυρίζουμε τα πάνω κάτω, και τα αφήνουμε έτσι ως την επόμενη μέρα.
7) Τα καρυδιά όχι σκόνη. Ελαφρά χοντροκομμενα. Παίρνουμε τα μελομακάρονα ένα ένα τα γυρίζουμε, κι όπως είναι μελωμένη η επιφάνεια τα πασπαλίζουμε με μια κουταλιά καρύδια.
8) Το πιο σημαντικό! Σωστό μέτρημα των υλικών!
με κούπα μεζούρα.
Καλή επιτυχία και Καλά Χριστούγεννα!», ανέφερε χαρακτηριστικά η Βέφα Αλεξιάδου.
[/expander_maker]
Leave a Comment